16:00

Luleå SK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Luleå SK

På Byavallen vinner Ohtana/Aapua mot Luleå SK med 2-1 (0-1).
Inledningen är jämn och i den 4:e minuten kommer OA:s första läge när John Kalla kommer med ett inspel som Johannes Pekkari avslutar där målvakten Mathias Lindqvist gör en snygg räddning. LSK har sitt första läge i den 10:e minuten när Abshir Gure sprintar sig loss, hamnar i snäv vinkel och Felle kastar sig och klarar skottet. OA:s nästa läge har John Kalla när han i den 18:e minuten bredsidar bollen mitt på målvakten. Fem minuter senare skapar LSK en trippelchans där Felle först gör en reflexräddning, följt av en skott som täcks innan en LSK:are från 6-7 meter sätter bollen över ribban. Minuten senare har Borri ett vasst skott som målisen räddar till hörna. På hörnan nickar Anders Palo tätt utanför. Sista kvarten blir chansfattigare men i slutminuten kommer LSK:s Simon Larsson fram i vårt straffområde, hamnar nära kortlinjen och slår in en låg boll som på något sätt letar sig in bakom Felle till 0-1, vilket blir paussiffrorna, i en jämn första halvlek.

Andra halvlek inleder Borri med att testa Lindqvist med ett hårt skott men han är på alerten och kniper bollen. OAFF är det spelförande laget under större delen av halvleken men det dröjer till den 62:a minuten innan nästa chans uppstår då Nisse Kenttä kommer med ett inlägg som seglar över målvakten men via ribban går bollen ut på plan. Två minuter senare kommer Liam Alldén med ett inlägg som når Johannes Pekkari som ur vänsterläge får på ett markskott som letar sig in i mål till 1-1. I den 66:e minuten kommer Borri loss nästan från mittplan, ensam mot Lindqvist försöker han skruva bollen i mål men Lindqvist är med på noterna och klarar skottet. I den 75:e minuten blir det kalabalik när Johan Svanlöv begår en ojusthet som hämnas av LSK:s Simon Spolander Liikamaa vilket resulterar i rött kort för Simon och gult för Johan. Även John Kalla får gult i samband med bråket som uppstod. När spelet kommer igång igen skapar OA en dubbelchans där målvakten gör en kvalificerad reflexräddning. I den 82:a minuten kommer nästa röda kort när OA:s Danne Mäki och LSK:s Chaho Jamshidi har en duell där båda river och sliter i varandras tröjor innan Jamshidi nacksvingar ner Mäki med utvisning som följd. Matchen avgörs i den 86.e minuten då John Kalla kommer med ett inspel mot straffpunkten där Joel Hiltunen är först på bollen och via vänstra stolpen går bollen in till hemmaledning 2-1. Sista läget är en fin frispark av Johan Svanlöv som duktige Lindqvist styr över ribban. Efter 94 minuter blåses matchen av och OAFF vinner med 2-1.

Sett över 94 minuter är segern rättvis, en jämn första runda, där OA var det bättre laget i andra när man vänder till seger. I ett återigen säkert försvar går plussen till suveräne Anders Palo som var bäst på plan och till alltid lika stabile Liam Alldén. På mittfältet som gjorde en riktigt bra match går plussen till Daniel Mäki och Johan Svanlöv. Offensivt var Johannes Pekkari farlig hela tiden och gjorde viktiga 1-1. Joel Hiltunen kom in sista halvtimmen, avgjorde matchen men utgick något senare med skadekänning. I Luleå SK plussar vi för målvakten Mathias Lindqvist, backlinjens Pontus Sandberg., mittfältaren Jonathan Kylmänen samt snabbe Abshir Gure Sanweyne. Domare Oscar Nilsson var suveränt bra i 75 minuter, vad som sedan hände med flera gula och två röda berodde nog mer på spelarnas uppträdande än på domaren.
Hörnor: 8-6, Gula kort; 2-3, Röda kort 0-2

Laget: Felle - Liam, Pellikka, Palo, Kotten (ut 60) - John, Svanlöv, Mäki, Ritatörmä (ut 60) - Borri, Adam
Ers: Nisse (in 60), Joel H (in 60, ut 90), Elias Y (in 90), Joel O, Johan P, Elias P, Mattias S